Vyhledat na webu

Kompetenční centrum pro kvalitní plastová okna pro evropský trh v Pravenci na Slovensku

Arbon / Pravenec, 11. června 2013 – AFG Arbonia-Forster-Holding AG má v úmyslu investovat v následujících letech minimálně 15 mil. švýcarských franků do dalšího rozvoje výrobce oken a dveří Slovaktual v Pravenci. V rámci divize Okna a dveře bude Slovaktual dále rozvíjen na kompetenční centrum pro kvalitní plastová okna pro evropské trhy.

Do divize Okna a dveře AFG Arbonia-Forster-Holding AG patří značky Slovaktual (Slovensko), EgoKiefer (Švýcarsko), RWD Schlatter (Švýcarsko) a DOBROPLAST (Polsko). V roce 2012 divize s 1430 zaměstnanci (bez Dobroplastu) dosáhla čistý obrat 396,0 mil. CHF a v roce 2013 zaujala 3. pozici v rámci Evropy. Divize Okna a dveře se svou inovační silou neustále stanovuje nové trendy v odvětví.

V následujících letech AFG Arbonia-Forster-Holding AG zainvestuje do výrobní a logistické infrastruktury divize Okna a dveře, a takto si posílí svou vedoucí pozici v mezinárodním měřítku i ve Švýcarsku. Tímto budou vytvořeny předpoklady pro budoucí růst. Minimálně 15 mil. CHF se má proinvestovat v provozu v Pravenci na Slovensku.

V rámci těchto investic se hlavní sídlo EgoKiefer v Altstättene ve Švýcarsku stane kompetenčním centrem pro dřevěné a dřevo-hliníková okna. Aby se tam na uvedené vytvořil potřebný prostor a působilo proti tlaku nákladů, část výroby plastových oken se má přemístit do Pravenci na Slovensku. Závod v Pravenci se má dále rozvíjet na kompetenční centrum pro kvalitní plastová okna pro evropské trhy.

S investicemi a vytvořením kompetenčních center se spojuje optimalizace v oblasti zakázek, výroby a logistiky. Spolu s akvizicí vedoucího polského výrobce oken DOBROPLAST, uskutečněnou v únoru 2013, jakož i investicemi ve výši 30 mil. do budov a strojů u výrobce dveří RWD Schlatter AG v Roggwile / SG divize Okna a dveře zaujme 3. pozici v rámci Evropy.

AFG investuje do dalšího rozvoje Slovaktualu

Copyright © Sappex Trade s.r.o.  |  Created by Webli.